"Aku Tidak Bijak MenyUsun Kata dan Tidak PanDai BerMaiN baHasa Kerana..Aku BukanLah SeoranG PujanGga, AKu BukAnLah Si Penyair ChinTa daN tidak Juga Si PenyusuN MadAh..Namun..Aku JugA puNya Hati Dan PeraSaaN..PunYa Rasa Dan KeingiNan..Punya iMpian dan KeAzaMan..PunYa NaLUri Dan KemAmPuan..UntUk BerkOngsi Suka Duka Pahit Manis Kehidupan"
~siputlaju2011





Tuesday, 31 July 2012

sampul raya

hover jer! belum masuk 15 hari puasa dah sibuk dengan sampul raya. tak leh lawan hover encik somi dah siap tukar duit baru dalam beberapa hari mula posa! hewhewhew! saja la prepare awal-awal. tak suke last minit pegi sana sini  takde duit baru nak tukar! tensi okay! 

taun ni super hover sebab sampul guna logo tempat keje. alasan saya pada encik somi...

"ala..orang keje maybank..sampul maybank..keje cimb sampul cimb..ai pun nak la sama...hewhewhew"
*pang sekali kang baru tau*..hehee..

dah dapat pun sampulnya tadi..bila nak isi duit tu..nanti dulu laaa..hahaha.. singgit sowang cukup! anak buah makin bertambah, belum campur anak buah kepada sepupu sepapat dua papat!... *garu kepala lapanbelas juta kali*

sampul kaler kelabu..duit kaler biru je la ek!..hahaha

kek batik biskut marie

 assalammualaikum..

ala..kalo cakap kek batik biskut marie ni rasanya semua pun dah tau kan! yang bertingkat-tingkat..rasa dap dap dap tu! hewhewhew! kalo jual kat param mahal gak! padahal bukan la susah nak membuatnya! tapi mungkin dibuat dari milo tu yang depa taruk harga mahal-mahal. nak untung setaun sekali kan! tapi takpe, kalo rasa terbeban, terseksa, tersengsara melihat harga kek batik yang dijual di param, baik la buat sendiri! boleh nak buat sebiji, dia biji, berbiji-biji sampai pinar biji mata pun, takde sape kisah! korang mastercep nya! apa? aku tau aku best, *ttdmka*.. sebab aku best aku tepek resipi yang budak sekolah rendah pun boleh buat ni! ok..tak lawak!..hehehe.....

bahan-bahan! tak kisah la korang nak beli kat speedmart ke, kedai runcit mutusamy ke, pasaraya cik kiah molek ke! yang penting, bahan-bahannya cukup! cepat amik pen ngan kertas, salin resipi ni! kalo tak amik hanphone canggih masing-masing, snap je pakai kamera senarai bahan ni..sonang je kan!aku ajar sekali ngan cara buatnya laaaa...hehehee

milo - satu cawan sukatannya!
jangan memandai plak korang pegi tukar pakai neskape ker, kopi ai cheng ke, ho..ho..hotak hang ke.. lain jadinya....hehee..tapi kalo korang nak mencuba pun apa salahnya! kek korang! hahahaa...

kemudian, masukkan milo dalam periuk.... ikut suka la periuk mahal ke, periuk tefal ke..periuk beli kat mydin ke..jangan periuk api udah laa...hahaha..ok tak lawak!..hehee...lepas tu, sukat 1/2 cawan air (seeloknya air panas) dan tuang ke dalam longgokan milo tadi....

kaco rata-rata jangan bagi berketul!

lepas tu sukat plak susu pekat 1/2 cawan.. yang ni kalo korang suka manis-manis leh la buat 3/4 cawan.. kalo ikut tekak aku..1/2 cawan pun dah okay!tuang dalam bancuhan tadi...kaco-kaco bagi elok adunannya!

susu pekat 1/2 cawan & 1/2 butter
lepas tu...panaskan periuk tadi...gunakan api kecik! kaco perlahan-lahan. kemudian masukkan 1/2 ketul butter dan kaco perlahan-lahan hingga cair! masa ni bau memang menikam kalbu! nom nom nom!.

dah rasa cantik bancuhan tu. amik biskut marie..ikut suka ati nak banyak mana! pecah empat dan susun ala kadar dalam bancuhan tadi!.. okay!....

tadaaa....dah siap bancuhan korang....lepas tu apa lagi..amik tupperware/loyang/bekas masukkan bancuhan kek tu. bagi sejuk dulu..kemudian letak dalam peti ais untuk dibekukan... voilaaa! cepat dan mudah kan!

ni saja aku longgok banyak-banyak biskut marie!


lagi best tunggu sehari semalaman sampai coklat tu betul-betul keras dan likat! 




---------------------------------------

Monday, 30 July 2012

bakul mama

biasa la hujung minggu memang aku amik kesempatan untuk mengemas. aku ni memang lemas tengok bersepah-sepah ni! mungkin sebab aku memang dok hostel dari form one - jadi mempengaruhi kot sikit-sikit kehidupan!baju kalo lipat dalam almari kena kemassss je! cadar kena kemas pagi-pagi.. *teringat zaman dok hostel kalo cadar kendur skit je warden panggil lik hostel... T____T*

disebabkan hari sabtu dah gigih tawaf sunway pyramid, jadi hari ahad aku memang refuse nak kemana-mana. walau papa chinta dok zikir kat telinga aku..mama, jom g IOI..IOI...IOI.... takde makna! aku memang set nak mengemas. since dari malam nya aku gigih mengemas... bunyi cam besar benor rumah tu kan..apa la yang dikemaskan tu! tapi aku mengemas baju-baju aku..selama ni baju kurung yang tak muat gantung dalam almari, aku lipat susun elok-elok dalam bakul...so hari sabtu tu gigih la kemas dan susun dalam laci almari kat guest room tu! lepas tu aku kemas guest room tu..tinggal nak punggah ada 3 kotak yang tunggu masa tu! selain vakum dan mop! baru laa aku lega sikit!

lepas tu aku operasi plak almari baju aku ngan almari baju papa chinta.. aku kemas-kemas rasa baju mana yang dia tak pakai sangat, aku kumpul setempat.nanti nak hantar lik ipoh. senang kalo lik sana tak yah nak angkut baju banyak-banyak! dan aku susun semula..aku ni pantang bile orang main tarik-tarik je baju..dah jatuh tu tak susun cam mana yang aku susun! hangen tau! encik aboy..apa nak buat bini awak ni memang dij asrama dari form one...hehehe....jadi awak pun kena belajar camne dok kat asrama yer!

bile dah selesai kemas tu..memang aku senyum puas hati...*tapi tak tau la bertahan bape hari tu*.. pastu aku kemas almari baju aku plak.mana baju-baju lama zaman-zaman kuwus-mulus tu..aku asing-asingkan. aritu pun dah satu bag guni penuh aku bagi baju kat anak maksu aku! *baju elok-elok lagi yang jenis kemeja etc etc*.. tapi sebab aku dah tak pakai... baik aku bagi kat dia jer.. ni semalam ingat nak bagi kat anak buah encik aboy plak! opah chinta penah pesan..baju kalo tak pakai walau sekali dalam setaun, nanti akan disoal di akhirat! okay, takmo kena soal, baik kita memberi pada yang memerlukan! baju pun elok-elok lagi!plus ada jenama m&g laa..scarlet laa..comma laa.. entah tak pasti laa..

rasa happy bile dah kemas... rumah pun jadi selesa! tapi lepas tu..anak dara pun tambah suker! tengok bakul mama dah kosong! *nak jadikan bakul angkat kain dari ampaian*... terus dia jadikan mainan bakul mama tu! aku perhati jer perangai dia....ok..ok..perhati lagi apa dia buat dengan bakul tu..






hehehehe





ohsem tak mama chinta??..hahahhaa...kita perhatikan dulu..





lepas tu...




jeng jeng jeng!













aku nak snap pic terus dia buat muka camni.... T__T

hahahhaha


masuk dalam kurungan mama!


guran-gurauan membawa bahagia! 


*pelukchintakuat-kuat*


oh my gucci eh bukan!

alololo..sebenarnya dah lama berkenan ngan jam ni! tapi tak jugak beli-beli ke hari ni.ada papa chinta cakap nak beli..beli je laa! tapi dok pikir..haishh..baik buat roman blind kat rumah tu! oh my gucci! eh bukan.. hahaha... start suka jam ni masa papa chinta beli jam adidas kat kedai kat summit tu! then nampak salesgirl tu pakai jam ni...dan terus jatuh hati! owh... mungkin akan beli gak satu hari nanti....satu hari nanti..... *sambil efek awan ketul-ketul atas kepala*

                                                 


i love it!...

mode: berangan petang-petang ni..hehehe..


ehem ehem: duit raya chinta nanti cukup buat beli jam ni nanti! hahahaha. *gelak nauzubilahiminal syaitonnn*
eh..bukan syaiton semua dah kena ikat ke?..hahaha...



tapi tak leh lawan chinta punya jam tangan..




nak gak interframe chinta ni!







ni





ni jam dia!




siap ada lampu-lampu lagi!

ni belikan pun sebab aritu boleh dia buat perangai diri lamaaaaaaaaa kat depan kedai jam tgk jam kat dalam tu..haishhh! dalam hati ada taman tol!

saya dan MAC

nak kata saya ni suka bermake-up, takde la sangat. takat ala kadar je la. yang penting kalo kuar umah tu wajib la calit-calit muka dengan bedak!.. pastu calit blusher, calit liptip, dengan eye shadow skit! hehe.. tapi kalo malas, benda wajib saya suka pakai mesti kena tepek bedak dengan blusher..auww..merah-merah pipi ai! mosturizer ngan sun block tu wajib laaa.. 

kalo cheta pasal barang make up ni, saya bukan la jenis wanita yang sentiasa spend sikit dari duit gaji untuk beli make-up tiap-tiap bulan.. haish..kalo camtu, mau seguni make-up saya nanti! hewhewhew! terus leh apply jadi make-up artis je laaa..haha! atau kopak duit kalo dok shopping make-up je tiap bulan..dah tu plak, kalo saya pakai make-up pun light-light je! idak ler kalo baju oren, make-up terang menyala colour orange! baju merah, eye shadow terang menyala warna merah! hewhewhew!

kalo pemilihan jenis make-up, saya memang suka dengan jenama MAC. kalo orang cakap, make-up MAC mahal..saya takleh nak komen apa. sebab saya pun bukan la banyak duit sangat! smartphone pun tak mampu nak beli kan...hewhewhew! tapi bab make-up memang saya cerewet sikit! ! bukan la nak kata saya hover..tapi bersebab kenapa saya suker MAC! but still ada produk elianto (eye shadow), silky girl (eyeliner) dan bedak cosway yang saya guna.. *see..see bukan yang mahal je okay!!*..
kalo produk tu sesuai ngan kulit saya, so proceed!
 
wah..kalo MAC buat pertandingan kenapa saya suka MAC..mesti leh join ni..hewhewhew! kulit saya jenis sensitif terutama sekali bebibir ai!bukan la gediks! tapi seyes kalo pakai lipstick nanti kulit bibir saya ni jadi kering dan mengelupas.sebelum tu akan rasa gatallll ya amat! sampai terpaksa garu ngan gigi...hewhewhew! memang kronik.sampai tahap berjaga-jaga..dulu dekat dua bulan sebelum kawen tak berani nak pakai lipstik pegi keje. sebab nanti bibir jadi bijik-bijik, gatal dan akhirnya hitam... :( mencik tau! tengok bibir orang berglossy-glossy bagai...penah try la jenama maybeline, loreal, bodyshop, jenama avon, nutrimetics pun penah cuba! 

sehinggalah masa nak kawen tu beli make-up MAC untuk hantaran.. dari situ la terus jatuh chinta dengan MAC. sebabnya.. harus laaa tak mengalami lagi bibir-bibir kering tu semuaa..hehe..nak buat bibir juih-juih itik amik gambar sendiri pun dah boleh.hahaha.

kalo nak cakap mahal! erm.. ikutkan price lipstic mac dalam rm68 per stick.. tapi aku pakai satu stick pun dekat 2 taun.hewhewhew! ai kan penjimat!..hahaha.. jadi rasanya masih berbaloi-baloi... so weekend aritu,niat dihati nak beli lipstick satu! saja la kan..last beli make-up pun rasanya last year! haha.. sebab memang jimat pakai make-up MAC ni...yang stok dari hantaran pun masih ada eye shadow dan blusher yang tunggu masa nak abis.. eyeliner dengan compact powder harus laaaa bye-bye kan..hehe! cepat je abis..

tapi bile ko masuk kedai MAC, automatik tiba-tiba ko rasa nak capai je beli semua. *tapi please check bajet anda yer*...sebab layanan depa sangat la mesraaaaa! dan ko boleh request untuk dia make-up kat muka as trial..nak tengok serasi tak pilihan-pilihan yang korang pilih.. dan kerana itu laa..dari hasrat nak beli lipstick..terrrbeli blusher ngan eye-liner sekali..hewhewhew! tapi puas ati sebab mungkin dua tahun lagi kot baru jenguk kedai ni..*yeker??*..hehe.. sekali sekala harus lah memanjakan diri kita kan! *statement kaver diri*

hasil rembatan untuk diri sendiri weekend hari tu....

viva glam A22 - price RM68
ring of saturn - mineralize blush *limited edition* terus teruja nak beli sebab color cantik.. *alasan*

eye-liner..

memang best la kalo dapat kulit jenis tak kisah! bahagiaaaa ooo!tapi ada aku penah tengok make-up lancome, satu set complete... murah sikit dari MAC..tak kisah ikut pilihan masing-masing kan. ada yang suka maybeline, ada suka loreal, ada suka bobbi brown, ada suka make-up stage.. ada suka elianto,body shop ke! yang pasti, make-up dan wanita memang takleh dipisahkan! auwwww...

tapi kalo sesekali berbelanja untuk diri sendiri pun syok gak kan!bukan selalu nak beli make-up. tepuk dada.. tanya selelaaaaaa! yang rasa diri cantik pun kita gak kan..sape lagi nak puji kalo bukan diri sendiri. hewhewhew! 



"selamat bershopping"

ehem ehem.... kakitangan kerajaan kan nak dapat bonus 9 ogos ni, beli la sesuatu untuk diri sendiri..nanti badan kita merajuk plak! *alasan tak leh blah*

*oh yerk..kalo beli produk MAC better register ngan dia sekali..at least kalo ada produk baru dia akan send via sms kat phone kita..selain senang korang nak trace kod-kod make-up yang korang penah beli*




sahur hari kelapan

tiba-tiba dah hari ke lapan.hewhewhew.. tak gigih kot nak tepek sahur sebulan kat sini. bukan apa, menu lebih kurang sama je pun. tak paprik, sambal telur...kalo ada beza pun aku masak sayur, atau goreng ayam, atau goreng kentang.. haha..kalo tiba-tiba nampak lagi lain tu aku beli kat param je laa..kalo beli pun sambal paru... yang tu tak gigih nak masak sebab takat tekak aku sowang je.baik g param cakap.. "pakcik, nak sambal paru dua ringgit!"...dah siap..hehehe..

hari kelapan, hari sabtu.kalo sahur hari sabtu aku akan bangun lewat sikit laa..sahur dalam kul 5 camtu.. saja la kan.. hari sabtu tu cuti,so lepas subuh leh tido balik. kalo hari keje, dapat tido kejap je pun jadilaaaa. lepas subuh dah siap-siap nak pegi keje.hewhewhew!

so, menu hari kelapan tu... sila tengok pic dibawah! tak yah tulis menu apa, leh nampak dengan jelassss!



kang kalo tulis nama menu kang, mesti nak nama kelas kebabooommm punyaa..hehe.. sayur bayam tom tom bak dipupuk bayu, ayam goreng garing menjilat jari, nugget cik jemah ala-ala thai, telur mata kerbau sayang menyayang, dengan salad americano divalentina...haahahahah..hover ko!

apa pun menu sahur, yang penting ibadah sahur dapat dijalankan dengan baik.. sahur tu sunat, bangun la sahur walau minum seteguk air..chewahhhh! yelah, segala perkara baik di bulan ramadhan ni dapat ganjaran pahala..walaupun sekecik benda yang kita lakukan....



Friday, 27 July 2012

doa seorang ISTERI



Ya Allah
Kau ampunilah dosa ku yang telah ku perbuat
Kau limpahkanlah aku dengan kesabaran yang tiada terbatas
Kau berikanlah aku kekuatan mental
Kau kurniakanlah aku dengan sifat keredhaan
Kau peliharalah lidahku dari kata-kata nista
Kau kuatkanlah semangatku menempuhi segala cabaranMu
Kau berikanlah aku sifat kasih sesama insan

Ya Allah
Sekiranya suami ku ini adalah pilihan Mu di Arsy (Al Marfu’atun ‘Ilmi)
Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk terus bersamanya
Sekiranya suami ku ini adalah suami yg akan membimbing tanganku dititianMu
Kurniakanlah aku sifat kasih dan redha atas segala perbuatannya
Sekiranya suami ku ini adalah bidadara untuk ku di Jannah Mu
Limpahkanlah aku dengan sifat tunduk dan tawaduk akan segala perintahnya
Sekiranya suami ku ini adalah yang terbaik untukku di DuniaMu
Peliharalah tingkah lakuku serta kata-kataku dari menyakitkan perasaannya
Sekiranya suami ku ini jodoh yang dirahmati olehMu
Berilah aku kesabaran untuk menghadapi segala kerenah dan ragamnya

Ya Allah
Kau yang Maha Megetahui apa yang terbaik untukku
Kau juga yang Maha Mengampuni segala kesilapan dan ketelanjuranku
Sekiranya aku tersilap berbuat keputusan
Bimbinglah aku ke jalan yang Engkau redhai
Sekiranya aku lalai dalam tanggungjawabku sebagai isteri
Kau hukumlah aku didunia tetapi bukan diakhiratMu
Sekiranya aku engkar dan derhaka
Berilah aku petunjukkan kearah rahmatMu
Ya Allah sesungguhnya
Aku lemah tanpa petunjukMu
Aku buta tanpa bimbinganMu
Aku cacat tanpa hidayahMu
Aku hina tanpa RahmatMu

Ya Allah
Jadikanlah aku isteri yang disenangi suami
Bukakanlah hatiku untuk menghayati agamaMu
Bimbinglah aku menjadi isteri Soleha
Hanya padaMu Ya Allah ku pohon segala harapan
Kerana aku pasrah dengan dugaanMu
Kerana aku sedar hinanya aku
Kerana aku insn lemah yg kerap keliru
Kerana aku leka dengan keindahan duniamu
Kerana kurang kesabaran ku menghadapi cabaranMu
Kerana pendek akal ku mengharugi ujianMu
Ya Allah Tuhanku…
Aku hanya ingin menjadi isteri yang dirahmati
Isteri yang dikasihi
Isteri yang solehah
Isteri yang sentiasa dihati
Amin Ya Rabbi Allamin..


boipren chinta

walawei!sporting mama chinta tajuk entri camtu.haha! dulu time kecik-kecik pernah bertekak ngan sowang budak ni kat skola. dia cakap la ngan kawan dia.."kecik-kecik dah ada boyfriend".. pastu aku plak mencelah.. menyibuk conversation orang.. "eh..apa salahnya..boyfriend maknanya kawan lelaki".. "sama cam gilfriends kita laaa".. hahaha..ewah..menyibuk plak kan aku masa tu! terus bertekak ngan budak tu. *padahal budak tu sah-sah bukan sembang ngan kita*..aku leh mencelah camtu je, padahal nak lalu kat tepi budak tu.. hahahha..bertekak-tekak..last-last budak tu cakap tak puas ati jumpa kat kantin..aku pun lupa kenapa dia ajak jumpa kat kantin..*nak belanja air kot*..hahaha

tu cheta dulu-dulu laa.. tapi seyes betol la kan... boyfriend - kawan..kawan lelaki spesifiknya! lain la istilah husband atau fiance.tu dah jelas ada ikatan ngan seseorang. hehe..melalut plak.. ni nak cheta 'boipren' chinta. boipren chinta ni femesssss....ramai suka! sampai ada yang tiap-tiap ari mengadap. tak kira la budak kecik ke, budak separa besar ke..mak-apak budak pun kadang suka ngan boipren chinta ni!..hahaha.. walau ikut kan rupa takde la ohsem mana.. tapi cutenya ada dong!haha..nak tengok ke sape boipren chinta tu??



jom....


jom..




jom..




*efek drum skit*


memperkenalkan..











boipren chinta....hehehe..


betul..betul..betul...!


bukan sowang u'olls....dua lagi tu...ko ado??...nan ado kannn!


bersimpuh amik pic!




lepas tu buat muka tensen, berpisah ngan boipren..hehee...

muka tensen tak dapat beli kek lembu sebenarnyer!!!..hahaha...







mama cayang chinta!

Wednesday, 25 July 2012

sahur hari kelima

wah..gigih plak cheta pasal menu sahur ni ek.. sonok plak cheta pasal makanan time bulan posa ni. hehe. ye lah.. benda setaun sekali.kalo puasa sunat belum tentu gigih nak masak sahur camni! plus, bulan posa ni, ketenangan dan keheningan time masak sahur tu memang best laaa! *wah..ayat tak hengat*.. hehe.. selalu kalo masak-memasak ni, aku dah standby bahan siap-siap malam sebelumnya. so pagi memang sesi campak mencampak je. *leh sambil goyang bontot sambil masak*..hewhewhew!

jadi menu pagi tadi..lagi la senang..... 

menu day 5

nasi putih
sambal telur
kentang goreng
ulam salad
milo panas & ovaltine panas



suka benor masak sambal ni..yeler, pagi-pagi tak lalu nak makan kari ker, kurma ker, sup ker.. tak feelinglaaa.. sambal gak yang layanz.. pastu taruk kicap kipas cap udang banyak-banyak atas nasi.. dap..dap..dap.. kalo justin bibir lalu kat belakang pun tak sedar! hahahhaa... 
*memang la tak sedar sebab tak minat dia*..hahahha..

cuma pagi tadi kentang tak cukup garing..sebab aku dok sibuk la nak tengok kek batik biskut marie yang dok buat semalam dalam peti ais...hahahaha.. sempat la makan seketul pagi tadi! lama tak buat... selalu yang menghalang nak buat ni...malas nak cari bahan...haishh laaa!... 


------------------------------------


"selamat berpuasa"


Tuesday, 24 July 2012

Sahur hari keempat

hahaha..selalu orang buat entry pasal berbuka..aku terbalik plak. yelah, berbuka aku beli kat PARAM *pasar ramadhan* je..so korang leh agak la menu apa yang ada kat param tu..dan selalunya kami somi-isteri memang tak berbuka malam nasi. semalam pun beli megi+kuetow goreng sepeket..tu pun share berdua! chinta makan mihun goreng pastu tak abis.. T_T memang takde la menu-menu lauk best-best.. rendang ayam ke.ketam masak lemak ke. ikan tiga rasa ke!..heheh..sebab tiap taun pun kami berbuka menu camtu! dan taun ni memang kalo boleh nak berbuka secara bersederhana! air pun tak penah beli lagi dari param tu... buat air kat umah..sirap soda!hehe.. eh..dah melalut plak..nak cheta pasal sahur kan.. 

tapi berlain plak time sahur..encik somi..*auww anjeenyer* memang nak makan nasi panas-panas, lauk panas-panas bile bersahur... so, pagi-pagi baru la aku masak semua! *mintak maaf jiran-jiran yer kalo pagi-pagi ada bau orang menumis ke..hehehe* jadi pagi tadi time sahur memang bangun awal sikit laa..
sebab ingat lepas tu leh la tido lik lama sikit sebelum bangun pegi keje..hehehe.. bahan-bahan untuk masak aku dah standby malamnya. sayur dah siap potong, ayam dah siap potong, bawang dah siap potong. aku masukkan dalam tupperware kecik-kecik dan masukkan dalam peti ais...*free kalo korang beli taufu fah tu* jadi pagi takde la baru terhegeh-hegeh nak potong-potong bahan. time is crucial ok! kalo masak sahur ni rasa cam masuk pertandingan master cep! 
kena cepat siap..cepat makan..cepat kemas..dan cepat-cepat tido balik!
 hewhewhew

tapi..bile ko merancang tu, belum tentu jadi cam ko nak!!!!..semalam chinta buat perangai... dah la malam nya seksa nak tidokan dia..ajak baring kat katil..dia turun naik katil.*almaklum la terer panjat-turun katil*.. aku memang dah menguap sejuta lapan belas kali!! pastu pagi tadi..kul 3, time aku baru nak basuh beras..dia bantainya menangis..merengek-rengek..memang papanya tak tau nak buat apa! mengada-ngada! kalo bangun tengok tv ker diam-diam takpe..so cepat-cepat aku masak.aku masuk tepuk-tepuk chinta.suwuh  tido....haishh..sudahnya memang kami bergilir la bersahur... baru ingat nak buat makan beradap somi isteri..hahahahhaa....

kul 3 pagi okay! boleh nyanyi lagu P.Ramlee...pukul tigaaaaa pagii!!!!!...gosok gigi..makan roti... hewhewhew.. papanya cakap dia kan nak beralih bulan.....*tepuk dahi* baru teringat 23 julai chinta genap 1 tahun 8 bulan.....tu yang nak buat perangai baru...dekat subuh baru la dia nak tido..aku dah cam zombie kampung pisangggggg...dan kerana itu punch card merah pagi ni! hehehe..

eh..eh..bile nak cheta menu sahur ni..ok tu cheta selingan luahan perasaan! bersabar dengan kerenah anak. menu kami pagi tadi....sahur makan solo je .. tak berduet cam biasa..hehee

Sahur day 4

nasi putih
paprik ayam 
sup sawi
ulam salad
milo panas
ovaltine panas




*apa motif pic besar-besar time posa ni??*




"selamat menunaikan ibadah ramadhan"

Monday, 23 July 2012

bile mama mengemas, chinta punggah!

hmm..mengeluh je dengan chinta ni...ada je ragam dia..weekend ni memang amik masa la mengemas mana yang boleh...puasa bukan alasan untuk malas yer.. *no-no-no... sambil goyangkan jari telunjuk ke kiri & ke kanan* sebab tengok barang kat rumah ni makin beranak-pinak! *mode: cemas*.. rumah dah la comel. kalo barang banyak, leh lemas plak nanti!..hahaha..jadi nak kemaskan la beberapa barang chinta yang aku rasa dah tak pakai yang berkemungkinan leh pakai bile chinta ada adik..hahaha...*ntah bile la tu*.... so, walker, bumbo seat dan playgym..sila masuk beratur yer masuk dalam almari..kita jumpa next time..! hahaha.. tapi tau je la, kalo mengemas ngan budak chinta ni..keje seminit jadi sejam..kita kemas, dia punggah..pastu elok dia sorok merata! uwaaaa..semalam nyaris tak terbuang remote astro ngan remote cd player.. elok je dia letak dalam kotak yang nak dibuang! fuh..tanjat gigirl tau bile tengok ada remote dalam tu.. trus aku rasa cam nak buat iklan appeton kat tv tu.... "AAAAAaaaaaronnnnnnnnnn...." eh bukan... "CCCCCCHHHHINTAAAAAAAAA" tu baru anak dara okay... lasak mengalahkan budak lelaki! 

so sempat la aku snap pic dia..mengada-ngada terlentok-lentok *lempang kang baru tau* bile amik pic. konon lawa la tu posingggg camtu! aiyaaaaa....

bajet retis la ni! nyanyi guna vakum

dagu berlapis T___T

senget kan lagi kepala tu..

mama mengemas, chinta punggah!

check barang mainan dia

dagu berlapis cam cheta erra fazira - cinta kolestrol..hewhewhew!




dan paling tak tahan..dia gigih nak duduk dalam walker ni..walaupun kaki walker ni papanya dah cabut.. sebab nak kemas dan masukkan dalam almari!..hahahahaa..





baby tua!



wishlist tercapai - yippie!

ntah hape-hape je kan.cam budak-budak rasa.tapi memang akan lompat bintang la kalo apa yang kita nak tu dapat. walaupun benda tu kecik je. hahaha.. ni wishlist untuk deco-deco bilik chinta. punya la terbengkalai projek...cian bilik mainan dia! salahkan papa yer chinta..sebab malas..hahaha.. dua dinding tak cat...dari mula pindah sampai la ke hari ni.balance cat tu pun dah basi agaknya! *eh cat leh basi tak?..*

jadi weekend kali ni memang sibuk tawaf kedai sana sini. bukan shopping raya pun. chinta pakai je apa yang ada..hehe.. *mama kan dekut..cam tak biasa dengar statement ni*.. hari sabtu tu gigih pegi sunway pyramid. tujuan asal nak pegi maxis. sebab maxis cakap kami ada account berukband tertunggak! dah la ramai masa nak tunggu giliran.memang tension sampai ilang mood aku nak shopping..chewahhhh! shopping konon! so, masalah takleh settle sebab dalam sistem takde.memang pelik laaa...uwaaa...tu takpe nanti kita cheta la bab ni! memang lepas kuar maxis  tu aku mood dah spoilt! biasa la kan..hahaha..emo lebih ngan depa!

lepas tu bagi hilang tension...singgah masuk nichi! sebab aku tengok sales up to 70%.. amaigadd! terus masuk situ.. hilang stress ko.....yang stress encik aboy nak tunggu aku pilih baju macamkan nak tunggu durian tak gugur..hahahhaha..mula-mula amik dua helai..dan beratur la nak bayar.. so bile totalkan dua-dua item below rm 50..okay..terus bagi debit card! biasa kalo shopping memang malas nak withdraw duit.pakai debit card je..dan jawapan cashier tu.. "maaf kak, below rm 50 tak leh pakai card".. amaigadd! rasa nak cubittttt manja je pipi cashier tu... debit card okayy! bukan credit card! kalo rm 20 pakai debit card pun boleh je......*saja nak manja dengan i lettew!!!*.. terus pegi usha-usha baju dan cari lagi sehelai sebab kan permintaan amoi cashier yang masam mencuka kata tak leh pakai debit card kalo below rm 50.. aku memang haremmm ler nak ada cash dalam wallet! hehe...

lepas tu pegi MPH..sebab nak realisasikan wishlist....nak beli wallpaper untuk chinta... sebab mahal kita beli satu jer yer...hahahaha..yang aku suka tu pun dekat rm 65.. *tersedak kejap* dah la tak perasan yang item free beli wallpaper kena mintak kat cashier.. T__T stress tau bile ko dah masuk keta..kuar dari pyramid baru notice yang ada item tak include sekali dalam packet wallpaper tu..harus la tak akan pegi pusing dan tanya balik....uwaaaa..tensi berganda-ganda hari sabtu! seb baik posa....kalo  tak mau aku minum air satu tempayan nak bagi hilang stress!

sneak peak sikit wallpaper chinta..heheh..dah tampal nanti baru la publish kat blog... 


tu tulis free premium chalk - pastu yang tulisan kecikkkk tu cakap kena mintak cashier! T___T


takpe la..janji nak beli wallpaper ni dah tercapai... okay..next... hari ahad tu memang lagi gigih kami merayap. tiba-tiba energy luar biasa plak time ramadhan ni! heheh..kalo hari biasa cepat je berkeroncong irama padang pasir je perot comel ni...

destinasi pertama hari ahad - kedai hardware.. tujuan harus la nak beli cat kaler pink & turkoiz.. beli satu liter for each colour. bukan nak cat satu rumah pun.ada dua dinding jer yang perlu! camne cara nak cat.. tungggguuuuu... hehehe.. harap-harap papa chinta dapat la realisasikan apa yang aku dok bayangkan.. amin.. huhu.. tapi bile nak mengecat tu ntah laaaaa! hehehe.. kena zikir banyak kali kat telinga papa chinta ni, biar rajin berganda-ganda sikit..

dok diam-diam dalam lemari dulu yer! jangan nakal-nakal..hahaha
lepas tu terus ke carefour.. gara-gara nak pegi cosway.. bukan takde cosway lain kat area situ. tapi aku dah banned, takmo pegi sebab service cam hampehh!... so, memang jangan harap la aku nak datang lagi. lagipun aku nak cari barang basah sikit untuk masak sahur! takkan nak menu telur je hari-hari kan! hehe..jadi terus ke cosway.sekali stok playmat tu ada 3 jer..terus la rembat semua....  tebus coupun dapat la satu playmat free! lagi dua kita bayar okay!..dah sampai cosway mula la barang-barang lain masuk plastik sekali. paling suka barang cosway ni pencuci all purpose dia.. memang terbaik! 

dan kebetulan plak pegi carefour..ada plak sale ayammm! sekilo rm 4.50! terus la laju je aku mintak encik aboy beratur dan beli.sekor cukup laa! sebab murah kan.. kalo pasar borong pun rm 7 sekilo.. harap-harap bukam ayam kena langgar lori plak..hahahhahaa... beli sayur-sayur sikit..pastu terus kuar dari carefour.lama giler tak datang carefour puchong ni sebab aku lagi suka shopping kat speedmart! murahhhh...

lepas tu, terus pegi IOI Mall plak! ayoo...risau ayam tu.tapi keta tak menghala ke rumah plak..haha.. sampai IOI Mall, masuk-masuk terus dapat parking..voilaaaa! memang rezeki betol laaa... tujuan??.. hahaha.. entah.. merayap buang masa kot!..hahaha... tapi nak kena pegi SengQ.. sebabnya?.. hahah.. hahah.. chinta dah mula conquer tv kat rumah! malas nak berebut tv ngan dia... untuk tidak membazirkan astro yang dilanggan!! *ceh alasan..* tu yang survey harga tv.. *ada tak sape-sape nak jadi mak angkat chinta?.. belikan tv untuk dia..??*.. hahahahhah

jalan-jalan lagi..sekali aku nampak berkerumun orang kat kedai home's harmony!ala..kedai yang jual langsir laa...bantal la..cadar laa.owh apakah! sekali tengok ada sales kaw-kaw punya! terus menyibuk cari barang apa yang murah..hahahha.. ntah hape-hape je kan.. yang ni memang takde dalam wishlist la yer..terus sambar dua biji bantal kecik 
*sebab selama ni dok berebut satu bantal je kat sofa tu*..
dan seketul bantal besarrrr...yang ni chinta yang pilih. *hover okay*
aku geleng kepala je!.. fine! untuk anak kan..harus la papa dia belikan.... 
>_<

takde dalam senarai kepam aku tu..camne leh terbeli ni??..

happy sebab few wishlist selesai.. which are:

cat pink & turkoiz
wallpaper
playmat cosway
so dah leh potong dari senarai kepam tu..hehehe...


*gumbira sambil lompat bintang*

my pic so BIG

 assalammualaikum...

tadaaa...akhirnya baru berkesempatan nak update pasal frame kan! sebenarnya frame pic mia-familia ni dah siap since last week.. tapi baru sempat nak update kat sini. voilaaa! cam bz bebenor la kan.. jadi hari ni baru la berkesempatan nak story-mory pasal frame lagi...yang baru tau pasal frame lik baca kat SINI pasal bisnes mama chinta ni....

ramai yang PM tanya pasal frame ni.. jadi kalo betul-betul berminat boleh la mula cari pic yang sesuai. bukan apa, nak tempah ni bukan nya harga singgit-dua.. jadi kalo boleh memang kita advice la kat awak..awak.. awak semua, amik la masa tu pilih gambar yang betoi-betoi korang rasa best. even, kita pun purposely amik pic satu family ni tau masa pegi bercuti kat Beijing... hehee.. almaklum la, kami tak banyak pic bertiga. tambah-tambah encik aboy ni memang tak suka bergambar.

nak tengok pic kami....tadaaaaaa!... yang ni size 3x3 (90cmx90cm).. 
harga sila pm saya yer.. atau tel/sms: 017 2943262. 

3x3 (90cmx90cm) - sephia

meh ai ulang-suara size yang boleh dipilih:

saiz 1x1 (30cmx30cm)
saiz 2x1 (60cmx30cm)
saiz 2x2 (60cmx60cm)
saiz 3x2 (90cmx60cm)
saiz 3x3 (90cmx90cm)

tema: black & white atau sephia




order jangan tak order..hehe..
leh buat wall deco kat rumah
atau letak kat bilik tido


----------------------------------------------------


sahur hari pertama

kali ni kami bersahur berdua je. since dah pindah rumah baru dan duduk sendiri. jadi kiranya ni first time bersahur berdua sebagai somi-isteri.. auww..anje tau! jadi bile dah berdua, mula la cam pening nak sukat nasi la.lauk la.hahaha..alasan je kan.cam la sebelum ni tak penah masak untuk somi! 

bile dah kuar pengumuman puasa yang menyatakan, semua Umat Islam di Malaysia akan mula berpuasa pada 21 Julai 2012, makanya, hari sebelumnya harus la sibuk nak cari bahan untuk masak sahur. petang lik keje memang kelam kabut la singgah speedmart sebab malamnya encik aboy nak pegi solat terawih. tak sempat nak beli barang basah, jadi harus la menu hari pertama sahur adalah menu berasaskan telur dan kentang.hehehe..

dah la lagi best, malam tu mengemas dapur. tengok-tengok beras dah kena hinggap kutu! mula-mula tu dok tapis-tapis la, asingkan kutu tu.. pastu bile perhati elok-elok dah berlambak larva! ayoo..bayangkan takkan nak hidangkan nasi dari beras camtu.memang rasa nak nangis la bile buang beras tu.ada dalam 8 pot laa.. *siap sukat okay!*.. tapi nak buat camne.dari sakit ke apa ke terpaksa la buang beras tu.. jadi bile encik aboy lik dari masjid, sibuk la ajak cari beras... nasib baik la mymart masih buka.kalo tak kena masuk carefour dan masa tu aku memang pakai baju tido je! ..nak cepat punya pasal. 

malam tu, mula la tido-tido ayam. takut tak terjaga nak masak sahur. *eksaited lebih sebenarnya*. siap sempat layan cheta transporter kat astro. abis cheta pun dah dekat kul 2..amaigadd! masa tu baru cam nyesal. ni kang kul 4 dah nak bangun masak sahur. *terus cepat-cepat masuk dalam selimut*

dan akhirnya, menu pertama untuk sahur hari pertama...jeng jeng jenggggggg.....

saja upload pic besar-besar..hehehe...
menu hari pertama:

sambal telur
ubi kentang goreng
nasi putih panas-panas
milo panas (mama chinta punyer)
ovaltine panas (papa chinta punyer)

fuh...dap dap! siap tambah nasi..hahahaha... licin la sambal telur.. 

hari kedua: 

sambal bilis + tempe
telur masin
ubi kentang goreng
telur dadar
nasi putih panas-panas
milo panas & ovaltine panas

*dah malas amik gambar*
hahaha


hari ketiga:

ayam goreng kunyit
ubi kentang goreng
telur masin
nasi putih panas-panas
milo panas & ovaltine panas...

*ni tadi cam dah lambat, terus lupa nak amik pic*


off course bahan tambahan untuk menambahkan selera bersahur - kicap dan sos cili..


"selamat bersahur"

Friday, 20 July 2012

ramadhan kembali!

alhamdulilah...

ramadhan menjenguk kembali.rasanya time-time ni ramai la yang amik kesempatan untuk cuti.. untuk berpuasa dan berbuka puasa bersama keluarga. since kami dah lik ipoh last week, so puasa ni kami di rumah je laa..tak pun lik umah wan chinta. *mak mertua saya*.. bile ramadhan ni.. mula la dok pikir nak masak sahur apa..hahaha...nak pikir masak sahur lagi mencabar tau dari berbuka.. sebab, encik aboy jenis bersahur benda yang panas-panas.means ko kena bangun pagi-pagi untuk masak. *ai kan isteri mithaliiiiii*...
hewhewhew!

dulu waktu berpuasa dengan keluarga...mak saya rajin masak untuk berbuka.memang meriah la lauk-pauk.. since kawin dengan encik aboy, menu berbuka satu memang 100% bertukar.....hahaha.. sebab encik aboy jenis berbuka cukup dengan makan kuih jer.. tak pun mihun goreng je ke.. atau karipap 2 ketul je ke.. seyes mula-mula dulu memang pening ngan dia.tawaf la 3-4 pasar ramadhan..memang dia tak beli apa..last-last beli kuih karipap kat pasar ramadhan depan rumah.. T___T. kalo masak nasi, lagi la dia tak makan... memang pening nak pikirkan menu berbuka untuk dia..so senang untuk saya..saya beli je la apa yang saya rasa nak makan untuk berbuka..selalu pilihan saya - nasi kerabu..dan nasi kerabu lagi esoknya..dan esoknya.. atau pun mihun goreng..dan esoknya pun sama..hahahhaa...dap! dap! *rasa nak lempang diri sendiri cakap anje-anje camni*

tapi sahur..encik aboy plak wajib nasi! terbalik plak ngan aku..sebab aku spesies malas nak sahur.cukup la seteguk air, seketul kurma..tapi sejak dah bergelar isteri, harus la rajin masak sahur. cuma beruntung yang tak cerewet ngan menu sahur.encik aboy kalo ko bagi dia makan ikan bilis goreng 30 hari sahur pun dia makan jer! janji nasi panas, ikan bilis baru goreng punyer!!..hehee....so senang je menu-menu sahur ni. selalu aku buat ayam goreng kunyit, telur dadar, ayam goreng kunyit, ikan bilis goreng...ayam goreng kunyit lagi dan lagi dan lagi untuk hari-hari seterusnya..hahahah..cuma ada sayur masak air untuk aku..atau menu tambahan selalu untuk tekak aku! hahahhaa....hewhewhew * mana tak gomoks*

so selamat datang bulan ramadhan..semoga dapat menunaikan ibadah puasa dengan sempurna di samping mempertingkatkan lagi ibadah yang lain..insya-Allah!

oh yerk! ada tak yang lupa camne nak niat puasa??..seeloknya niat la puasa sebulan.mana tau kot-kot ada hari yang terlajak tak bangun sahur..tak pun lupa nak niat..at least dah cover sebulan kalo niat terus puasa sebulan... heheeh...


Lafaz niat untuk sebulan :

niat puasa sebulan
Ertinya : Sahaja aku berpuasa keseluruhan bulan Ramadhan kerana Allah Ta’ala

Lafaz niat untuk harian :

niat harian puasa ramadhan
Ertinya : Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Ta’ala

Lafaz doa ketika hendak berbuka :


Ertinya : Ya Allah bagi Engkau aku berpuasa dan dengan Engkau beriman aku dengan rezeki Engkau aku berbuka dengan rahmat Engkau wahai yang Maha Pengasih dan Penyayang.

Lafaz doa selepas berbuka puasa :


Ertinya : Ya Allah! Kerana Engkau aku berbuka puasa dan kepada Engkau aku beriman dan atas rezeki dari Engkau aku berbuka puasa telah hilang dahaga sudah menjadi basah segala urat. Ya Allah! Aku minta diampuni dosaku dengan rahmat Engkau yang meliputi segala sesuatu.


sumber: http://www.izwanyusof.com/lafaz-niat-puasa-dan-kelebihan-bulan-ramadhan/




*selamat berpuasa & selamat beramal*

*kalo rasa masak banyak-banyak tu meh la jemput ai bukak posa sama-sama*
hahahhahahhaaa...

list barang - wishlist lagi!


yippee..semalam dah call member encik aboy tanya untuk pasang tiles.. so next week baru dia leh datang umah untuk measure dan bagi quotation!..ayoo..jangan mahal-mahal yer!..kami bukan orang kaya..hahahah.. takpe, tunggu minggu depan macam mana! yang pasti kena buat jugak.nak kena pasang tiles kat balcony. cian chinta, bile nak kuar kat situ.kena pakai selipar besar!hahah..selipar aku ngan encik aboy je yg ada kat balkony tu pun..nasib la yer...

pilihan warna untuk tiles:
dalam kepala otak nak warna hitam/dark brown/or combination hitam & olive!
hahahhaaa

yang ni kena survey kat kedai..baru tau design dan warna yang berkenan
size kalo boleh nak yang 30x60..
eh ada ke??..ke suka ati aku je cakap size ni..lalalallaa

 
weekend rasa cam nak ajak papa chinta beli cat laa.. hmm.. harap-harap la dia rajin nak kuar time-time posa ni! nak kena buat list..list..dan list! 

list untuk deco-deco bilik chinta 

cat pink 1 liter
 cat turkoize 1 liter


semua shomelll...*lempang sekor-sekor ni*

wallpaper untuk bilik mainan dia...
*hover ko dik..cam orang kaya plak nak ada bilik mainan*

sumber:google
sumber:google
 aritu ingat nak pasang wallpaper terus satu bilik camni.
pastu papanya cakap, tunggu dah siap betoi renovate rumah baru leh pasang..
ok fine!!!.. *ntah bape taun lagi la baru dapat*

nanti dah beli..baru publish kat sini tema camne yang mama chinta berkenan sangat!
tunggguuuu.... *ada ke orang yang nak tunggu*

playmat kat cosway - 6set

sumber:google

yang ni pun satu hal..hehe..bertangguh-tangguh nak beli sebab asik lupa bawak coupun.kalo ada coupun nanti lagi murah dapat playmat ni!..hehe..nak susun banyak-banyak, penuhkan satu bilik..
hehee...kat umah baru ada 2 set.. tak cukup laaa plak!...



yang ni la kot buat masa ni!

deco-deco tingkap

oh..baru teringat..nak pasang blind kat tingkap kitchen tu!
yang ni kalo boleh nak roman blind..
yang ada kaler olive green+dark purple..hehehe..





sumber:google



 

sumber:google


sumber:google


dan nak pasang tinted kat sliding door + tingkap kat master bedroom..



sumber:google



dan nak pasang stained glass window!! kat tingkap tangga tu


sumber:google  

yang ni sebab utama: nak bagi orang kat luar rumah tak nampak kita..
now-can-see-thru-maaaa...hehehe... so kalo buat corak camni 
at least cahaya masih masuk..dan dari luar nampak santekkk!
*ke aku je yang kata cantik*


rasanya tinted tu nanti dulu kot! nak settlekan pasang tiles tu dulu. kalo ada bajet lebih
baru pikir-pikirkan.. blind pun sama..nak tengok bape price! ikut hati semua pun nak..hahaha..




-----------------------------------------------

Doa mohon rezeki dari setiap penjuru


Maksudnya :"Wahai Allah limpahkanlah rahmat atas junjungan kami Nabi Muhammad SAW; sebanyak aneka rupa rezeki. Wahai Zat Yang Maha Meluaskan rezeki kepada orang yang dikehendakiNya tanpa hisab. Luaskan dan banyakanlah rezekiku dari segenap setiap penjuru dan perbendaharaan rezekiMu tanpa pemberian dari makhluk, berkat kemurahanMu jua. Dan limpahkanlah pula rahmat dan salam atas nabi dan para sahabat beliau. "
 
Penjelasan :
Doa ini dibaca setiap kali selepas menunaikan solat fardu sebanyak 7 kali. Khasiatnya, untuk menarik rezeki agar tetap mengalir pada kita.

Thursday, 19 July 2012

tido lambat bangun pun lambat la!

sekarang ni kan selalu je hujan. tak hujan pagi..hujan malam..tak hujan malam..hujan petang.. memang best hujan ni..pasaipa??..jimat aircond! sejukkk je!..hahaha.. tapi yang tak best dan lecehnya, nak bergerak sana sini jadi terbatas sikit. dan bile petang, nak pegi makan pun tak leh main singgah warung mak jemah - tomyam lampu warna warni!..haha.. 

semalam hujan time lik keje! lebat gak laa.. so ingatkan bile hujan encik aboy lambat la amik kat opis.. elok je lepas solat asar, dapat sms.. "dah sampai".. wow..sepantas kilat der!.. amik beg cepat-cepat turun. *bilik aku kat tingkat atassss sekali*..fuh..semput tau! masuk keta tengok chinta tido..lena betol.. terus aku bebel

mama chinta: "tu laa..pagi tadi bangun awal..kul 6.30 dah bangun.."

biar je la dia tido..aku ngan encik aboy cam biasa laaa..perbualan somi-isteri..soklan wajib tiap petang..

"nak makan apa"
"nak makan kat mana"

 entah.memang takde idea. lagipun semalam perot aku cam dah kenyang sikit sebab makan mihun sup.. hewhewhew! boleh plak lepas tu papa chinta ajak lik umah dulu amik stroller.aku cakap tak payah la.aku dukung je budak ni nanti. tapi degil. balik gak umah! sampai depan umah....chinta terjaga.ngigau! hahaha.. terus aku dukung ribakan...*aku dok seat belakang*

dah tu..lepas tu terus plak encik aboy cakap makan kepsi je laa..aku kata okay jer! makan la apa pun.tak kisah.....terus dia start enjin dan blah.motif balik rumah???...grrrrrrrrrr...

kat area umah ni fast food paling dekat dalam 2km je..tu pun yg ada kepsi ngan pizza..sampai je parking terus aku berubah pikiran..... dengan kuasa veto..aku cakap makan piza je laaaa....
*padahal tadi eksyen konon kenyang*

masuk pizza..
order....for kids kan free!
so chinta makan spagetty bolognaise..

semalam tak bawak turun hp..tak leh nak snap pic dia makan..
memang banyak dia makan...
lepas tu makan mushroom sup lagi
makan pizza plak yang part cheese tu..
ayoooo...


aku bajet balik rumah ni kang mesti dia tido cepat.sebab dah kekenyangan! pastu balik mandi+minum susu lagiiiii...*kak yong, mana ko simpan makanan ni semua*.... phewww..
terus main..dan main..dan mainnnn dan baca book..panjat katil..turun katil..
sampai kul 12 malam
papa chinta dah tensen nak mengadap drawing
aku dah ngantok

last-last chinta cakap ngan aku

"mama" *sambil wat gaya topok bontot dia*

ok fine! mama paham....
*patut la dia takmo tido*

beraks rupanya..yang papanya bukan nak check.dok paksa budak tu tido..memang meraung laaaa!




-------------------------


pagi ni....chinta bangun lambat laaa..dah la hujan lebat!
takpe mama kasi chance.nak gerak pun tak leh hujan.so kul 7.20 tu berjemaah jap tengok tv kat ruang tamu
tunggu anak dara bangun

>_<

 

 
 

::ChEnta HaTi PapA & MaMa::

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

::JaDiKAn KiSaH kiTa BeRdUA SaTu LaGEndA YaNG uNiK::

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers